طرح جابر کلاس اول - دوم - سوم - چهارم - پنجم - ششم ابتدایی

جزئیات طرح جابر ابن حیان و شرایط شرکت

چند سالیست که نام طرح جابر و اجرای آن در مدارس ابتدایی کشور، زیر نظر آموزش و پرورش به گوش همه ما می­رسد. این طرح به نام پدر علم شیمی ایران زمین، جابر ابن حیان دانشمند قرن دوم هجری خورشیدی معرفی شده و در حالت کلی، دانش آموزان هرآنچه که به صورت تئوری می­آموزند را به صورت آزمایشی در طرح جابر پیاده سازی می­کنند. بر اساس گزارشات به دست آمده، دانش آموزان به طرح جابر ابن حیان و این سیستم آموزشی علاقه زیادی نشان داده و برای آنها این طرح شیرین و جذاب است. نمونه­هایی از طرح جابر ابن حیان که شبیه به این طرح بوده اما با نام­های دیگر، در کشورهای همسایه هم اجرا شده و دانش آموزان پیشرفت چشم­گیری در این چنین طرح­هایی خواهند داشت. شیرینی و جذابیت طرح جابر ابن حیان آنقدر زیاد بوده که فهم دروس و آزمایشات برای دانش آموزان راحت­تر و سریع­تر است. علاوه بر دانش آموزان، فرهنگیان و معلمان از طرح جابر استقبال زیادی کرده­اند، زیرا با هدر دادن انرژی و زمان کمتر دورس را سریعتر به دانش آموزان می­آموزند.

طرح جابر ابن حیان کلاس اول ابتدایی تا ششمم ابتدایی در مدارس اجرایی شده، اما با این حال باز هم اگر از والدین دانش آموزان راجع به طرح جابر سوال کنید اطلاعات کافی به دست نمی­آورید. حتی برخی از والدین طرح جابر را با روزنامه دیواری اشتباه گرفته و اطلاعات مفیدی در این رابطه ندارند. در ادامه به جزئیات طرح جابر ابن حیان خواهیم پرداخت. تماس

طرح جابر کلاس اول - دوم - سوم - چهارم - پنجم - ششم ابتدایی

طرح جابر ابن حیان در یک نگاه کلی

در ابتدا طرح جابر در چند مدرسه به صورت آزمایشی اجرا شد، بعد از اینکه مورد استقبال معلمین و فرهنگیان قرار گرفت این طرح در تمام مدارس کشور به مرحله اجرا رسید. طرح جابر یک طرح پژوهش محور است و این طرح، یک بستر رقابتی بین دانش آموزان فرهیخته در دوران ابتدایی ایجاد کرده و هدف از برگزاری آن، تربیت دانش آموزان کارآزموده از سنین پایین خواهد بود. دانش آموزان در طرح جابر با مفاهیمی مانند روش تحقیق و گزارش نویسی آشنا می­شوند. اغلب دانشجویان در دانشگاه­ برای پایان نامه و مقالات خود با مشکل مواجه هستند، همچنین دسته بندی و طبقه بندی مطالب و حتی گزارش نویسی برای آنها کمی سخت است. به کمک طرح جابر ابن حیان می­توان دانش­آموزان را از سنین پایین آموزش داد و با این روش­ها برای نوشتن یک گزارش کامل و روش تحقیقات آشنا کرد، تا در آینده با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.

با مزایای طرح جابر آشنا شوید

  • تقویت روحیه و شرکت در کار گروهی

  • تقویت نوشتار و پیشرفت در گزارش نویسی

  • افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان

  • آشنا شدن دانش آموزان با تحقیقات علمی

  • شکوفایی استعدادهای دانش آموز

  • مهارت در ساخت مدل و ماکت

  • انجام کارهای خلاقانه توسط دانش آموزان

ما برای شما بهترین نمونه های طرح جابر را آماده ساخته ایم شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت دبیران آنلاین این طرحها را دانلود نمائید .

شرکت در طرح جابر ابن حیان چگونه است؟

اغلب دانش آموزان، نکات درسی و هر آنچه که در طول تحصیل آموخته­اند را در قالب سازه یا مدل به داوران طرح جابر ارائه می­دهند. اما برخی پیشرفت بیشتری داشته و در زمینه مستند سازی و تحقیقات زمینه­ای رتبه کسب می­کنند. برای شرکت در طرح جابر، ابتدا می­بایست بخشنامه از سوی اداره آموزش و پرورش به مدارس ابلاغ شود. سپس مدیران، دانش آموزان را از این طرح مطلع کرده و اطلاعات کافی را در اختیارشان قرار خواهند داد. دانش آموزان بعد از برنامه ریزی­های انجام شده زیر نظر معلم راهنمای خود پروژه خود را تنظیم و آغاز می­کنند.

انواع طرح جابر

بخش­های طرح جابر بنابه مقطع تحصیلی متفاوت است. انواع بخش طرح جابر عبارت­اند از تحقیق زمینه­ای، دفتر کارنما، دست سازه یا ساخت مدل، آزمایشات. همانطور که گفتیم طرح جابر ابن حیان برای مقاطع اول تا ششم ابتدایی می­باشد. دسته بندی این مقاطع با توجه به بخش­های طرح جابر می­توان اینگونه طرح جابر کلاس اول ابتدایی و دوم و سوم به صورت تحقیق زمینه­ای، طرح جابر کلاس چهارم ابتدایی به صورت آزمایش، طرح جابر کلاس پنجم و ششم ابتدایی به صورت آزمایش و دست سازه معرفی کرد. هر مقطع تحصیلی بخش بندی مخصوص به خود را دارد.

طرح جابر کلاس اول ابتدایی

این طرح برای مقطع اول ابتدایی بسیار با استقبال مواجه شده است. نسل جدید دانش آموزان ابتدایی همان کودکان تبلت به دست هستند که در کار با تبلت و گوشی­های همراه بسیار تبحر دارند. از این رو، طرح جابر برای دانش آموزان اول ابتدایی بسیار کاربردی و شیرین بوده و مفاهیم درسی را زودتر یاد می­گیرند. در نتیجه در زمان شرکت در طرح جابر و تحقیق زمینه­ای موفق­تر وارد میدان این طرح خواهند شد. نمونه­هایی از طرح جابر کلاس اول ابتدایی را می­توان به طرح پیدایش کوه و مراحل رشد یک قورباغه اشاره کرد.

طرح جابر کلاس دوم ابتدایی

طرح جابر کلاس دوم ابتدایی هم مانند کلاس اول ابتدایی در بخش تحقیق زمینه­ای فعالیت دارد. دانش آموزان این مقاطع در طرح جابر کلاس دوم ابتدایی آموخته­های خود را به صورت تحقیق و گزارش نویسی و معرفی تمام افراد تیم در اختیار داوران طرح جابر ابن حیان قرار می­دهند.

طرح جابر کلاس سوم ابتدایی

این طرح هم برای کلاس سوم ابتدایی در حیطه تحقیق زمینه­ای بوده و دانش آموزان، می­بایست مانند مقاطع اول و دوم ابتدایی طرح جابر کلاس سوم ابتدایی را اجرایی کنند. از معروفترین طرح­های کلاس سوم ابتدایی شامل طرح­هایی با موضوعات میوه، منظومه شمسی، مواد، آهنربا و خاک می­شود.

رعایت نکات مهم در تحقیق زمینه­ای:

  • عنوان طرح
  • تعریف کلی از طرح جابر
  • ثبت تصاویر از مستندات به دست آمده
  • معرفی اعضای گروه و سپاسگزاری از آنها
  • طبقه بندی مطالب
  • نتیجه گیری طرح
  • منابع و ماخذ

طرح جابر کلاس چهارم ابتدایی

 دانش آموزان این مقطع در بخش محور آزمایش طرح جابر شرکت می­کنند. بخش آزمایش برای طرح جابر ابن حیان به کلاس چهارم و بالاتر اختصاص دارد. دانش آموزان در طرح جابر کلاس چهارم ابتدایی ، همواره در تلاش هستند تا براساس کتب درسی خود آزمایشاتی را به صورت عملی اجرا نمایند. سپس، تجربیات خود را در قالب مستند و گزارش نویسی در اختیار داوران طرح جابر قرار دهند. دانش آموزانی که در این بخش فعالیت شکوفایی دارند، به طور حتم آینده درخشانی را روبه­رو خواهند داشت.

طرح جابر کلاس پنجم و ششم ابتدایی

دانش آموزان در طرح جابر کلاس پنجم ابتدایی و طرح جابر کلاس ششم ابتدایی در بخش­هایی مشابه شرکت دارند. دانش آموزان این مقاطع، در بخش آزمایش و دست سازه­ها شرکت کرده و رقابت می­کنند. همانطور که در بالا اشاره کرده­ایم، برای بخش آزمایش دانش آموزان بر طبق کتب درسی خود(علوم) آزمایشاتی انجام داده و نتیجه آنها را به صورت مکتوب برای داوران ارسال خواهند کرد. اما برای بخش دست سازه­ها، دانش آموزانی که برای این بخش شرکت کرده­اند از ضریب هوشی بالایی برخوردار بوده، زیرا به گونه­ای مشابه جشنواره خوارزمی است. به دلیل حساسیت این بخش،  وزارتخانه آموزش و پرورش و همچنین داوران طرح جابر توجه و تمرکز ویژه­ای برای دست سازه­ها دارند.

یک پروژه علمی از چه اجزایی تشکیل شده؟

  • تابلو نمایش
  • مواد نمایشی
  • گزارش کتبی
  • دفتر کارنما

چگونگی تکمیل دفتر کارنما

دانش آموزان تمام وقایع پیرامون طرح جابر را به صورت مستندسازی شده، برای داوران طرح جابر ابن حیان می­فرستند. دانش آموزان چه فردی یا گروهی، آزمایشات طرح جابر و فعالیت­ها را از ابتدا تا آخر پروژه  باید در دفتر کارنما درج نمایند. در این صورت، فعالیت­های انجام شده و روند کار کاملا مشهود است.

اولیا چه کمک­هایی می­کنند؟

دانش آموزی که برای طرح جابر ابن حیان شرکت کرده، باید تمام مراحل این طرح و پروژه را خود برعهده بگیرد و انجام دهد. زمانی­که حرف از کمک رساندن والدین به دانش آموزان می­شود، آنها نباید کمک و یاری در انجام دادن تمام مراحل پروژه ببینند. منظور از کمک والدین مواردی از قبیل فراهم آوردن لوازم مورد نیاز، در نظر گرفتن اتاق کار برای انجام پروژه، کشیدن خط صاف برای آنها، مشاوره دادن به دانش آموزان در زمینه طرح انتخابی، برنامه ریزی و تنظیم زمان برای انجام فعالیت­های طرح جابر.

طرح جابر ابن حیان تحول عظیمی در سیستم آموزشی جمهوری اسلامی ایران است. بنا به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش؛ دانش آموزان باید از دوران کودکی و ابتدایی به تحقیق و پژوهش بپردازند. طرح جابر ابن حیان زمینه­ای برای تقویت روحیه پژوهشگری در دانش آموزان ایجاد می­کند.

قالب وردپرس

This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)